WirelessDelta
info@WirelessDelta.nl

Doelstelling

- Het versterken van het bestaande netwerk van samenwerkende bedrijven op het gebied van wireless communicatie;
- Het ontwikkelen van business plannen, financiering, management development, etc. voor de deelnemende bedrijven en de ondersteuning daarbij;
- Het initiëren en realiseren van samenwerking tussen bedrijfsleven en de kennisinstellingen;


Dit kennis cluster is een initiatief van:

Stichting Wireless Leiden
De Stichting Wireless Leiden stelt zich ten doel een goedkoop, snel, draadloos netwerk voor Leiden en omgeving te realiseren, op coöperatieve basis. Het is een zelfstandig netwerk dat technisch naadloos aansluit op Internet, maar ook zeer geschikt is voor lokale communicatie binnen de regio Leiden. Wireless Leiden heeft geen winst-oogmerk, draait volledig op professionele vrijwilligers en richt zich op de infrastructuur en niet op de diensten. Het netwerk bestaat inmiddels uit 50 knooppunten, de meeste verbonden met minimaal twee andere knooppunten, en bestrijkt de hele regio Rijnland (ca. 200.000 inwoners)

CeTIM
Het academisch instituut CeTIM is gevestigd in Leiden en München. Het doet onderzoek op het gebied van technologie management, innovatie en strategische veranderings-processen. CeTIM is aktief betrokken bij soortgelijke innovatie clusters zoals www.virtuelle-fabrik.ch in Zwitserland en www.anwendungszentrum.de in München. In de rol van externe coach begeleidt CeTIM het evolutie proces van het wirelessdelta cluster. Daarnaast verzorgt CeTIM projectmanagement ondersteuning, ook in internationale samenwerkingsverbanden zoals met andere netwerken en projecten van de EU. In Nederland heeft CeTIM een samenwerkingsverband met de Leiden University School of Management. Hier wordt een 'just-in-time management' development programma ontwikkeld voor startende ondernemers.